Printaj ovu stranu
srijeda, 17 Decembar 2014 22:55

Poziv: Protest protiv zagađenja

U nedjelju, 21.12.2014. godine, s početkom u 12:00 sati, u velikoj sali Grada Zenica održat će se protestni skup članova i simpatizera Eko foruma. Na skupu ćemo predstaviti naša iskustva tokom šest godina pokušaja da nadležne institucije natjeramo da rade svoj posao, a zagađivače da poštuju zakone BiH. Predstavićemo i rezultate ankete pokrenute s ciljem definisanja tužbi protiv odgovornih za katastrofalno stanje okoliša, ugrožavanje zdravlja građana Zenice i prikrivanje informacija o zagađenju zraka, vode i tla u Zenici.



Prije dvije godine organizovali smo protestni marš koji je protekao bez ijednog incidenta, pa molimo sugrađane da i ovaj skup bude dostojanstven. Na protestima su dobrodošli svi dobronamjerni i neuvredljivi transparenti, maske i slični rekviziti, a svaki pokušaj politizacije skupa bit će spriječen. Također molimo sve političke partije da nam ne iskazuju podršku, jer svi dišemo isti zrak. Političke govore ostavite za skupštinske klupe, tamo ima previše neurađenog posla.

Gradska administracija nam je ustupila salu pod uslovom da ne bude više od 200 učesnika i upozorila nas da je u sali zabranjeno pušenje. Ukoliko se našem pozivu odazove veći broj građana, skup će se održati na platou ispred sale. Molimo građane da ne dozvole neodgovornim i nedobronamjernim pojedincima da ovaj dostojanstveni i civilizovani skup pretvore u vandalizam. Mi se za naša prava želimo izboriti legalnim putem, jer je to jedini ispravan način rješavanja problema.


EKO FORUM ZENICA


Daihtuzimo1

Posljednje od

Povezani članci (by tag)