19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Decembar 2014 18:06

Robijaši na tuzlanskoj Kapiji

Grupa navijača zeničkog Čelika, popularni „Robijaši“, položili su danas na Kapiji cvijeće na spomen obiležju ubijenim Tuzlacima 25. maja 1995. godine. Među njima su bili i nekadašnji as Čelika i fudbalske reprezentacije BiH Nermin Šabić, koji je u ime navijačke grupe iz Zenice i položio cvijeće, ali i Zeničanin na privremenom nogometnom radu u Kazahstanu Aldin Đidić, zatim Fenan Salčinovič.

 

-Ovo je rana svih nas Bosanaca i Hercegovaca, koju Tuzla i Tuzlaci svakako najviše osjećaju. Nama je čast da barem na ovaj način, možemo odati počast ovim nevino ubijenim herojima i tuzlanskoj mladosti. Kada god budemo u prilici doćićemo na mjesto ove tragedije i položiti cvijeće-kazao je Šabić.

 

Robijaši su u Tuzlu danas došli na humanitarnu utakmicu koja će u Mejdanu biti odigrana protiv Slobodinih navijača Fukara. Utakmica se igra za dječaka Filipa Blaževića, te porodice oštećene u nezapamćenim majskim poplavama.  Nakon te utakmice, odigrat će se i utakmica između bivših asova Čelika i Slobode, u kojoj će nastupati Šećerbegović, Bolić, Mešanović, Crnogorc, Šabić i ostali.


Info i foto, uz saglasnost autora: Republika.co.ba


robijatu001