28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Decembar 2014 22:59

Donacija Kantonalnoj bolnici

U  Kantonalnu bolnicu Zenica je isporučena donacija bolesničkih kreveta i ortopedskih pomagala. Riječ je o vrijednoj donaciji medicinske opreme koja se sastoji od 8 (osam) bolesničkih kreveta sa ekstenzijama i novim madracima na sistem električnog podešavanja i ortopedskih pomagala ( invalidska kolica, higijenska stolica, hodalica na točkove, niska hodalica bez točkova, stolica na točkove).

 

Donirana medicinska oprema je raspoređena prema stvarnim potrebama medicinskih službi bolnice, primarno u Službu za ortopediju i traumatologiju i Odjeljenje vaskularne hirurgije u Službi za hirurške bolesti KBZ-a. Ovu vrijednu donaciju je obezbijedio naš sugrađanin gdin. Naser Krujeziu u saradnji sa HO Caritas iz Austrije ističući da je ponosan na ovu ciljanu donaciju medicinske opreme i da se uvijek rado odaziva na humanitarne akcije.

 

U ime Kantonalne bolnice Zenica, na ovaj način, se zahvaljujemo donatoru za učinjenu vrlo značajnu donaciju koja će prije svega poslužiti svrsi tj. omogućiti bolesnicima adekvatan i ugodan ležaj i time učiniti lakšim boravak u Bolnici, ali i uposlenim prilikom pružanja medicinske njege bolesnicima. 

 

KANTONALNA BOLNICA ZENICA

 

vijest-12-12-2014