19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Printaj ovu stranu
nedjelja, 07 Decembar 2014 13:14

Šta je sa predizbornim obećanjima?

Koordinacioni odbor humanitarno-karitativnih organizacija – KOHKO, na sastanku održanom u Sarajevu, razmatrao je aktuelno socijalno-ekonomsko stanje u Bosni i Hercegovini i mogućnosti smanjenja siromaštva koje je u ovoj zemlji dostiglo zabrinjavajuće razmjere. 

 

Članice mreže KOHKO - HO „Merhamet“ MDD, „Caritas“, „Labenevolencija“ i „Dobrotvor„ -  osvrnule su se i na socijalne programe koje su političke stranke obećale u predizbornoj kampanji. 

 

Ove četiri nacionalne humanitarne organizacije, koje u okviru mreže KOHKO sarađuju 22 godine, pozvale su političke stranke koje su izborni pobjednici i koje će činiti vlast na svim nivoima, ali i stranke koje će djelovati u opoziciji, da ispune svoja predizborna obećanja. 

 

“Merhamet“, „Caritas“, „Labenevolencija“ i „Dobrotvor„ ponudili su političkim strankama da im budu partneri u ostvarivanju njhovih obećanih socijalnih programa, na dobrobit mnogobrojnih socijalno ugroženih građana Bosne i Hercegovine.

 

- Od političkih stranaka očekujemo da ispune svoja obećanja koja se odnose na poboljšanje socijalnog stanja u Bosni i Hercegovini i smanjenje siromaštva. Političke stranke pozivamo da iskoriste ogromno i dugogodišnje iskustvo „Merhameta“, „Caritasa“, „Labenevolencije“ i „Dobrotvora„ kako bi što efikasnije realizirale svoje socijalne programe i konačno ostvarile boljitke u ovoj zemlji koja godinama tapka u mjestu, boljitke koje građani Bosne i Hercegovine s nestrpljenjem očekuju.