19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Novembar 2014 15:22

Foto: posjeta kasarni OS BiH

Učenici i profesori Srednje ekonomske škole Zenica, te djeca i roditelji članovi Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoja "Mala sirena" iz Zavidovića danas su bili gosti komande, oficira i vojnika Prvog pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, u njihovoj kasarni u Zenici. 

 

Mališani, srednjoškolci, profesori i roditelji imali su priliku da se povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH upoznaju sa vojnicima, organizacijom života u kasarni, ali i dijelom naoružanja i opreme koja se nalazi u kasarni koja nosi nziv "Sedme muslimanske", po proslavljenoj ratnoj jedinici Armije BiH. Istaknut je angažman pripadnika OS u majskim i avgustovskim poplavama širom BiH, a posebno u Maglaju, u kojem je također upriličen dio programa Dana otvorenih vrata. 

 

Njihovi domaćini su bili zamjenik komandanta Kasarne major Edin Talić i glavni podoficir zastavnik Almir Muratović, koji su gostima upriličili predavanje o istorijatu Oružanih snaga, mogućnostima angažmana u OS, te odgovarali na njihova pitanja.  Gosti su, kako to priliči dobrim domaćinima, počašćeni i sendvičima i sokovima, a druženje je nastavljeno na Platou u centru Kasarne. Uokviru dana otvorenih vrata OS BiH za sutra (petak) planirano je da se postroji bataljon, u čast bivših komandanata jedinica čiju tradiciju baštini današnji bataljon OS, te drugih gostiju koji su pozvani na svečanost. 


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU




..