Printaj ovu stranu
srijeda, 19 Novembar 2014 23:56

Doktorski studij na PRF UNZE

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu trećeg ciklusa studija na ovom fakultetu. Kako nam je potvrdio dekan fakulteta dr. Enes Bikić, ovo je prvi organizovani studij za doktore pravnih nauka na zeničkom univerzitetu od njegovog osnivanja. 

 

Ovo je proces koji je sastavni dio usklađivanja rada UNZE sa Bolonjskim procesom, a sve što je do sada postignuto, uključujući i Akreditiranje fakulteta članica Univerziteta daje za pravo menadžmentu  da cijeni da će ovaj studij biti vrlo atraktivan zainteresovan domaćim i stranim magistrima pravnih i srodnih nauka. 

 

Doktorski studij iz pravnih nauka može se zaključno sa danas, 20. novembra upisati, a potrebno je  najmanje sedamnaest, a najviše 60 studenata, aktuelnih magistara nauke ili magistara struke, iz BiH i inostranstva, i to iz oblasti Građanskog, Državnog i Međunarodnog javnog, te Krivičnog prava, kao i Historije države i prava prava. Trogodišnji studij će se odvijati u novoizgrađenom objektu Pravnog i Ekonomskog fakulteta. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)