25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Novembar 2014 14:03

Izviđači iz BiH na Kozari

U sklopu projekta IZVIĐAČI TO MOGU,  a u organizaciji odreda izviđača Dr Mladen Stojanović Prijedor, 15. novembra 2014. godine održani su Interetnički susreti mladih „Kozara 2014.“. Aktivnost je počela dolaskom ekipa iz Zenice, Banja Luke, Petrova, Busovače, Visokog, Vareša, Tešnja, Beograda, Doboj Istoka, Nemile. Pored izviđačkih ekipa aktivnosti su se priključili i ekipe osnovnih i srednjih škola Branko Ćopić Prijedor, Desanka Maksimović Prijedor i štićenici Dnevnog Centra Prijedor.


Na susretima učešće je uzelo 328 učesnika od kojih 260 takmičara raspoređenih u 58 ekipa. Na samom otvaranju aktivnosti, obratili su nam se stariješina odreda izviđača Dr Mladen Stojanović Prijedor, koji je pozdravio prisutne i zaželio im dobrodošlicu. Kroz program nas je voditelj proveo kroz istorijat odreda i susreta, bratsku vezu između izviđača Prijedora i Zenice, a upoznao  nas je i sa projektom Izviđači to mogu. Obratio nam se i predsjednik  Skupštine Grada Prijedora g-din Sead Jakupović  koji je ujedno i otvorio susrete. U programu otvaranja učešće su uzeli i pripadnici nacionalnih manjina uključenih u realizaciju projekta. Udruženje Ukrainaca „Kozak“ iz Prijedora, prisutnim se predstavilo sa izvornom ukrainskom igrom.

 

Najvažniji rezultat ovog dana je na desetine i stotine još čvršćih prijateljstava kroz aktivnost koja je završila  oko 19 sati proglašenjem pobjednika takmičarskog dijela : 1 mjesto zazela je ekipa Iz Nemile, drugo mjesto ekipa iz Visokog a treće mjesto ekipa iz Tešnja. Na samom kraju, svim učesnicima zahvalili su se stariješina odreda izviđača Dr Mladen Stojanović i članovi takmičarske komisije koji su svim učenicima čestitali na sudjelovanju.

 
DSC 1238