Printaj ovu stranu
nedjelja, 09 Novembar 2014 02:41

ARS: šetnja i druženje

Preslatke djevojčice uspjele su izmamiti začuđene poglede i osmjehe slučajnih prolaznika.Svi su se pitali: " Od kud ovoliko malih balerina šeta gradom ? "
Naime , danas je bio poseban dan, "ARS" dan. Družile su se balerine baletnog studia "Ars" iz Zenice i iz Kaknja, te učenici PU Osnovne baletne i muzičke škole "Ars" ,  te članovi Dječijeg hora "Ars".
Druženje je počelo okupljanjem ispred Multiplex Ekrana Zenica, nakon čega je Dječiji hor "Ars" svečano otvorio "ARS" druženje, i to svojim premjernim izvođenjem pjesme po prvi put nastupajući javno. Link https://www.youtube.com/watch?v=1FmmhNJ0jWI

 Nakon toga, osamdesetak djevojčica ( nažalost niti jednog dječaka) otišlo je pogledati crtani film "Pčelica Maja" u 3D projekciji. Poslije crtića prošetali su se  do  BNP gdje je baletna sala Baletne škole i studia "Ars", te su ugostili  balerine iz Kaknja i svi zajedno ( i gosti i domaćini ) uživali u pripremljenim slasticama i zabavi.
"Ars" tim nastavlja promociju baletne umjetnosti i umjetnosti uopće u našem gradu, te se nadaju da će grad i sugrađani  prepoznati značaj tog njihovog rada i podržati ih! Neka ih na tom putu prati sreća. Fotrografije sa ovog događaja pogledajte na linku    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.483424668464971.1073741865.100003923263376&type=1

Posljednje od

Povezani članci (by tag)