08 Maj 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 05 Novembar 2014 04:47

Prijem za najbolje muallime

U ponedjeljak, 27. oktobra 2014. godine, u Uredu muftije zeničkog, organiziran je prijem za najbolje muallime na području medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog za 2013/14. mektebsku godinu.

 

Prijem koji je upriličio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović organiziran je u čast sljedećih muallima: hfz. mr. Safet ef. Husejnović, Medžlis IZ Zenica, Edin ef. Čaušević, Medžlis IZ Zavidovići, Salih ef. Subašić, Medžlis IZ Maglaj, Suljo ef. Djedović, Medžlis IZ Tešanj, hfz. Zaim ef. Šiljić, Medžlis IZ Doboj i Džemail ef. Hodžić, Medžlis IZ Teslić.

 

Obraćajući se najboljim muallimima muftija zenički čestitao je na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima, te je, između ostaloga, istakao: ''Za nas u Islamskoj zajednici mekteb je najvažniji posao. U njemu se odgajaju buduće generacije koje će nositi izazove i teret džemata i zajednice. Poštovani muallimi, budite ponosni na svoje rezultate, velika je čast biti najbolji muallim u svome Medžlisu. Činim dovu Uzvišenom Allahu, dž. š., da vam podari lijepo zdravlje i još mnogo uspjeha u vašem radu.''

Prijemu za najbolje muallime Muftiluka zeničkog prisustvovali su i prof. dr. Šefik Kurdić, savjetnik muftije zeničkog za da'vetske aktivnosti, doc. dr. Izet Pehlić, savjetnik muftije zeničkog za vjeronauku, doc. dr. Esmir Halilović, savjetnik muftije zeničkog za mektebsku nastavu i Edin Kavazović, sekretar.

Prijem za najbolje muallime završen je dodjelom priznanja, nagrada i knjiga.