28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Oktobar 2014 23:51

Projekat podržala Ambasada SAD

Američka Ambasada u Sarajevu je kroz Womens's Empowernment Projects USG Special Fund podržala Udruženja za unapređenje životne sredine E grupa Zenica i Udruženja CM Plamen iz Zavidovića u realizaciji projekta „Start Up – Osnaživanje žene“. 

 

Istoimeni projekatje također realizovan 2013. godine u Zenici i zahvaljujući uspješnim rezultatima, Američka ambasada je nastavila njegovu implementaciju u Zavidovićima, te na taj način otvorila poslovne mogućnosti nezaposlenim ženama.

 

Podršku realizaciji ovog projekta dao je  i Zavod za zapošljavanje Zavidovići, sa kojim su Udruženja E grupa  i Centar za majke Plamen  potpisali memorandum o saradnji na ovom projektu.

 

Cilj projekta je stvaranje novih kreativnih mogućnosti samozapošljavanja žena.Korisnice projekta su žene od 30-45 godina, koje se vode na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

U okviru projekta grupa od 20 učesnica prolazi obuku „Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“.Poslovne ideje koje će biti razvijene kroz trening će dalje aplicirati za finansijsku pomoć ,  kako bi bile implementirane, u okviru projekta „Start-Up Fond“ osnovan od strane projekta, a koji je također omogućila Ambasada SAD.

 

Pet najuspješnijih poslovnih ideja će biti odabrano za finansiranje iz projektnog fonda.