Printaj ovu stranu
subota, 04 Oktobar 2014 16:21

Merhamet: za KBZ i Dom porodicu

Povodom Kurban-bajrama, HO „Merhamet“ MDD podijelio je oko 2.800 bajramskih paketa u Zenici, Maglaju i Tuzli. Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić uručio je 106 paketa Javnoj ustanovi „Dom i porodici“ u Zenici, koja brine o djeci bez roditeljskog staranja. Šahić je potom uručio i 70 bajramskih paketića djeci koja se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, na svim odjelima ove zdravstvene ustanove.

 

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj je, povodom Kurban-bajrama, podijelio 1.100 paketa.  Porodicama ugroženim u poplavama uručeno je 600 paketa, a korisnicima „Merhametove“ javne kuhinje u Maglaju 500 paketa s hranom i higijenskim sredstvima. 

 

Regionalni odbor „Merhamet“ Tuzla, u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim, Medžlisom Islamske zajednice i Behram-begove medrede u Tuzli, podijelio je 600 bajramskih paketića djeci bez roditeljskog staranja u Tuzli, djeci koja se nalaze na liječenju u Pedijatrijskog klinici UKC-a Tuzla, te djeci ometenoj u razvoju iz udruženja: Majke hendikepirane djece, Urodiol, Zemlja djece, Duga, Koraci nade, kao i djeci iz Udruženja slijepih i slabovidnih osoba Tuzla.

 

Pored bajramskih paketića, Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla za Kurban- bajram podijelio je više od  hiljadu bajramskih paketa sa prehrambenim artiklima i kurbanskim mesom porodicama korisnika Narodne kuhinje „Imaret„ u Tuzli, kao i drugim socijalno ugroženim građanima sa područja Tuzlanskog kantona. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)