29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Oktobar 2014 02:08

Razmjena učenika BIH i EU

U okviru projekta ‘Latinska ćuprija‘, programa  za razmjenu učenika srednjih i osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine (BiH), Njemačke i drugih zemalja Evropske unije (EU), organizujemo Konferenciju za profesore/nastavnike i učenike koja će se održati od 09. do 10. oktobra (četvrtak i petak) u Sarajevu, u Hotelu Bosnia. 

 

Na Konferenciji će učestvovati 55 profesora/nastavnika i učenika iz škola koje su već bile dio razmjene učenika, kao i iz škola koje tek planiraju učenička putovanja, ili će se tek prijaviti za učešće u Programu škola ‘Latinska ćuprija’. Cilj Konferencije je omogućiti razmjenu iskustava i primjera dobrih praksi, kako bi se škole koje nemaju iskustva u radu sa učeničkim razmjenama mogle detaljno informisati.

  

Projekat Latinska ćuprija provodi Njemačka ambasada u BiH u uskoj saradnji sa Fondacijom Schüler Helfen Leben. Projekat finansira EU u okviru programa „Sarajevo 2014“ za obilježavanje stote godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti. 

 

Fondaciju SHL osnovali su 1993. godine srednjoškolci iz Njemačke u cilju podrške i pomoći svojim vršnjacima u BiH i na Balkanu. Već dvadeset godina SHL radi sa mladima i za mlade, u cilju jačanja njihovih kapaciteta, pružanja mogućnosti za neformalno obrazovanje, te sticanje iskustva kroz realizaciju vlastitih ideja i projekata.

 

http://www.shl.ba 

https://www.facebook.com/SHLBiH?ref=hl