Printaj ovu stranu
petak, 26 Septembar 2014 16:18

Radovi na asfaltiranju GGM-a

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je počev od subote 27.09.2014. godine planirano asfaltiranje završnog sloja Fakultetske ulice i kružne raskrsnice „Travnička“, kao i asfaltiranje završnog sloja saobraćajnice Zukići – Pišće – Studenac.

Kako se paralelno planira i nastavak radova na asfaltiranju druge kolovozne trake na glavnoj trasi GGM-a, režim saobraćaja zahtjeva nove izmjene, i to kako slijedi:

    -    za subotu 27.09.2014.godine u potpunosti se zatvara saobraćaj u Fakultetskoj ulici i dijelu kružne raskrsnice „Travnička“ tako se saobraćaj iz pravca Vjetrenica prema gradu odvija Ulicom Zacarina, pored Instituta „Kemal Kapetanović“, a iz pravca grada prema Travničkoj ulici saobraćaj će se odvijati servisnom saobraćajnicom pored starog pozorišta (Sokolana) a iz naselja Tetovo prema gradu Ulicom Stjepana Radića (pored hotela Rudar).U toku izvođenja radova u pomenutim ulicama strogo se zabranjuje svako neovlašteno zaustavljanje i parkiranje.

    -    za nedjelju 28.09.2014. planirano je nanošenje završnog asfaltnog sloja na drugom dijelu kružne raskrsnice „Travnička“ kao i asfaltiranje završnog sloja na potezu Zukići – Pišće(mali most na rijeci Kočevi) tako da se saobraćaj za naselje Pišće organizuje na slijedeći način:ulaz u naselje Pišće je preko Ulice Zacarina pored JP „Parking-servis“ a prilikom asfaltiranja dijela od JP „Parking-servis“ do malog mosta ulaz se u potpunosti zatvara a za inteventna vozila (vatrogasci, hitna pomoć i sl.) ulaz će biti dozvoljen iz pravca Jevrejske ulice odnosno Ekonomske škole, a izlaz Ulicom Huseina Kulenovića i Ulicom  Mehmedalije Tarabara.

Sve izmjene bit će adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i sa postavljenim fizičkim barijerama uz dežurstvo izvođača radova i policijski nadzor.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica još jednom apeluje na  javnost i učesnike u saobraćaju da zbog specifičnosti radova maksimalno poštuju vremenske periode obustava i koriste alternativne putne pravce uz poštivanje privremene gradilišne saobraćajne signalizacije.

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.

Posljednje od