25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 Septembar 2014 14:23

Negirane izjave čelnika RK Čelik

Upravni odbor Rukometnog kluba Bosna povodom posljednjih medijskih istupa čelnika Rukometnog kluba Čelik Zenica, u kojima se navodi da je sarajevski klub u prošloj sezoni dogovorio ishod susreta s ekipom Konjuha u Ligi 4, objavio je saopćenje u kojem se negiraju te izjave.


 - UO RK Bosna želi negirati sve date izjave, te iste okarakterisati kao laži. RK Bosna bio je i bit će klub koji kroz sve svoje selekcije propagira fer i sportsko nadmetanje sa protivnikom, bez obzira na to o kome je riječ. Zahvaljujući takvom pristupu, Bosna je ostvarila najznačajnije međunarodne uspjehe jednog bosanskohercegovačkog rukometnog kluba u historiji naše države. Razloge za prošlosezonski rezultatski neuspjeh RK Čelik Zenica, čelnici spomenutog kluba trebaju tražiti u svojim redovima, a ne u glavnom gradu Bosne i Hercegovine -  saopćeno je iz RK Bosna.

UO RK Bosna navodi da su posljednji medijski istupi rukovodioca RK Čelik nastojanja da se u redovima kluba stvori pritisak i unese pometnja uoči nadolazećeg ligaškog susreta između Čelika i Bosne.

 - Ipak, njihov željeni scenarij se neće odigrati. Igrači našeg kluba, zajedno sa stručnim štabom, ispoštovat će zacrtani plan i program uoči utakmice u zeničkoj Areni i doći će da odigraju utakmicu, kakva se od njih i očekuje. Borbenu, angažovanu i kvalitetnu i bez obzira na krajnji ishod, sportski i sa poštovanjem, pružiti ćemo ruku našim protivnicima, jer mi naše pobjede i poraze ostvarujemo isključivo na našim utakmicama, a ne tamo gdje zapravo i nismo fizički prisutni -  navodi se u saopćenju UO RK Bosna Sarajevo.