Printaj ovu stranu
srijeda, 24 Septembar 2014 04:51

UNZE: uskoro nova zgrada

Nastava za 1.255 studenata prve godine, na osam fakulteta Univerziteta u Zenici, počet će u ponedjeljak, 06. oktobra ove godine. Kako nam je kazao prof.dr. Safet Brdarević, prorektor za nastavu i studentska pitanja zeničkog Univerziteta, tokom drugog upisnog roka popunjena je većina kapaciteta za upis na neki od zeničkih fakulteta.

 

“Tokom drugog upisnog roka ostalo je upražnjeno 85 mjesta i to uglavnom na samofinansirajućem i vanrednom studiju. Ovo se u datom vremenu i situaciji može smatrati uspješnim upisom. Mašinstvo, Politehnika, Metalurgija i Zdravstveni fakultet su popunili sva mjesta”, kaže prorektor Brdarević, dodajući da svi odsjeci imaju dovoljno kandidata i svi studijski programi mogu redovno krenuti sa nastavom.

 

Radovi na izgradnji nove zgrade Ekonomskog i Pravnog fakulteta teku prema planu i kako nam je najavio rektor Dževad Zečić, planirano je da u završenom dijelu zgrade počne nastava za brucoše ovih fakulteta. Kako saznajemo, 01. oktobra bi se trebala održati svečanost otvaranja nove zgrade koja predstavlja najveću poslijeratnu investiciju u infrastrukturu visokog obrazovanja ZDK.

 

NR

Posljednje od

Povezani članci (by tag)