Printaj ovu stranu
nedjelja, 21 Septembar 2014 02:49

Muftija u Ministarstvu obrazovanja

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, gdje se susreo sa ministrom Mirkom Trifunovićem.

Na sastanku se razgovaralo o informaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, a u vezi sa konkursom za prijem nastavnika u OŠ ''Novi Šeher'' u Novom Šeheru, hrvatski plan i program, gdje su nakon odustajanja prijavljenih i izabranih kandidata hrvatske nacionalnosti, izabrani sljedeće rangirani kandidati koji su bošnjačke nacionalnosti, a što je izazvalo otvoreno nezadovoljstvo roditelja učenika hrvatske nacionalnosti.

Ministar Trifunović muftiju zeničkog obavijestio je da je pomenuti konkurs Ministarstvo obrazovanja poništilo, zbog određenih propusta u proceduri, te da će za prijem nastavnika u OŠ ''Novi Šeher'', hrvatski plan i program, biti raspisan novi konkurs. Također, ministar je istakao da će Ministarstvo, kao odgovorni nadležni organ, zajedno sa tijelima i organima škole, preduzeti sve potrebne mjere da se preduprijede sva nemila dešavanja, odnosno nastale situacije poput onih koje su se desile u Novom Šeheru, te je ukazao na potrebu dodatnog angažiranja svih institucija i tijela škole, a posebno predstavnika lokalne zajednice u blagovremenom rješavanju svih uočenih problema, kako bi se održao multietnički karakter škole u Novom Šeheru.

Ministar je muftiju zeničkog obavijestio i o inicijativi da se za učenike iz Vrbanjaca kod Kotor Varoši organizira nastava na području ZE-DO kantona, odnosno u OŠ ''1. Mart'' Jelah.

18-09-2014-03-mu-ze-pos-min-ob-2

U okviru posjete Ministarstvu obrazovanja ZE-DO kantona muftija se susreo i sa direktoricom Pedagoškog zavoda g-đom Muneverom Selmanović. Na sastanku se, također, razgovaralo o prijemu nastavnika u OŠ ''Novi Šeher'', hrvatski plan i program.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)