28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 13 Septembar 2014 03:27

Iz BIH 1.225 hadžija

Ove godine iz Bosne i Hercegovine u organizaciji Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Saudijsku Arabiju radi obavljanja hadžskih obreda putuje 1.225 hadžija.  Prva grupa će krenuti u subotu, 20. septembra, letom sa Aerodroma Sarajevo, dok će preostale hadžije krenuti letovima 21. i 22. , po dva leta, te 23. septembra. Glavni vođa ovogodišnjeg puta na hadž je bivši banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić. 



Ured Rijaseta za hadž, Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije i Centar za lično i profesionalno usavršavanje, danas su organizirali seminar pod nazivom „Uzmite od mene vaše hadžske obrede“, a koji je organiziran za ovogodišnje vodiče hadžija i ljekarski tim koji će biti zadužen za praćenje zdravstvenog stanja hadžija tokom hadža. 

Na seminaru su govorili rukovodilac Ureda za hadž, Nezim Halilović Muderis, zatim ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid bin Mohammad Al-Thaqafi, muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković, ataše za vjerska pitanja pri ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije Abdulmayid Al-Ghayth te Rasim Brković i Muhamed Jusić. 

Tokom seminara ovogodišnji vodiči su upoznati sa tehničkim dijelom organizacije odlaska na hadž kao i sa svojim predstojećim obavezama na ovom blagoslovljenom putovanju. 

Također je 10. Septembra održan i seminar za hadžije sa područja Muftijstva mostarskog, posljednji u nizu edukativnih i pripremnih seminara za hadžije, čime su završene i pripreme hadžija za obavljanje pete islamske dužnosti, javlja MINA. 

Povezani članci (by tag)