25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Septembar 2014 16:23

Foto:Rođendan Penzionerskog doma

JU "Penzionerski dom sa stacionarom" Zeničko-dobojskog kantona u 2013. godini bila je pozitivan primjer rješavanja statusa javne ustanove od strane Vlade ZDK. U tim aktivnostima 1. septembra 2013. godine rješeno je pitanje radnog odnosa 30 zaposlenika i oko 40 korisnika ove ustanove. 

 

Godinu dana kasnije ustanova je ostvarila veliki napredak kako u povećanju kvaliteta usluga, tako i u broju korisnika i zaposlenika. U godini dana zajedno smo prošli kroz mnoge zajedničke uspone i padove koji su nas naučili da budemo istrajniji, jači i predaniji poslu.

 

RIJEČ DIREKTORA EMILA BRNIĆA:

"Da se radi ispravno govori i činjenica da se broj korisnika povećao na 75 osoba sa tendencijom stalnog rasta. Svi skupa radimo na stvaranju što boljih uvjeta kako bi se korisnici što ugodnije osjećali, a ustanova nakon godinu dana rada stane na svoje noge i da, kako je i red, prohoda."

Uz podršku Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Ministarstva zdravstva ZDK,  kao i uz uspješnu saradnju sa kantonalnim centrima za socijalni rad, JU "Zavod za javno zdravstvo" Zenica, Kantonalnom bolnicom Zenica, Federalnim zavodom PIO/MIO Zenica, JU "Dom zdravlja" Zenica, te ostalim poslovnim partnerima, a i prijateljima JU "Penzionerski dom" Ze-do kantona uspješno posluje i ostvaruje svoje pozitivne pomake svakodnevno.  Kako bi prenijeli dio optimizma i pokazali da se u Bosni i Hercegovini radom ostvaruju rezultati, povodom rođendana ustanove kolektiv doma organizovao je zabavu kojoj su prisustvovali i naši poslovni partneri i prijatelji ustanove.

           

JU "Penzionerski dom" Ze-do kantona

 

klikni ovdje da vidiš foto galeriju

 

 priredila: pomoćnik direktora Ana Marić

..