19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Septembar 2014 14:08

CZ: Odron u Šerićima

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem: Na području općine Zenica  kišne padavine nisu donijele  nove poteškoće. Na ugroženim područjima  radi se na sanaciji puteva.


Na  putnom pravcu prema Šerićima ponovo je došlo do odrona zemlje na put, na istom dijelu od zadnjih majskih poplava i klizišta.  Upućena je radna mašina koja če ukloniti zemlju sa putne komunikacije. Za sada saobraćaj prema Šerićima odvija se starim putem. Zbog radova koje izvodi Elektrodistribucija  Zenica na niskonaponskoj mreži povremeno dolazi do prekida u snabdijevanju električnom energijom. prema Šerićima i ostalim selima na pomenutom području.

 

Na području općine Žepče intezivno se radi na sanaciji  puta od magistralnog puta M-17, prema Željeznom polju i selima koja gravitiraju pomenutom području. Kiša koja je padala ili još pada od makadamskog puta stvara blato, te se s toga intezivno radi na sanaciji i proširenju puta. Za sada se saobraća alternativnim putnim pravcem koji je neuslovan i jako zahtjevan za vozila i vozače.