18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Avgust 2014 03:27

Pasoši: veliki broj zahtjeva

Odjeljenje putnih isprava je u periodu od 01. jula do danas izdalo 9772 pasoša, od čega je 652 pasoša izdato po tzv. hitnoj proceduri u roku od 48 sati od momenta predaje zahtjeva.

 

U navedenom periodu, broj zahtjeva za izdavanje pasoša iznosio je 300 do 500 zahtjeva dnevno. Uposlenici Odjeljenja su preduzeli sve potrebne mjere kako bi zadržavanje građana na lokacijama sveli na minimum, tako da i pored velikog broja zahtjeva nisu zabilježene velike gužve na šalterima za predaju zahtjeva i preuzimanje putnih isprava.

Uposlenici Odjeljenja putnih isprava su radili u punom kapacitetu, sa produženim radnim vremenom do 18:00 sati, tako da nije bilo potrebe za angažovanjem dodatnog broja službenika na šalterima. U mjesecu julu, putne isprave su se u prosjeku izdavale u roku od 15 dana, dok se od početka mjeseca augusta izdaju u roku od 7 do 10 dana, u ovisnosti od ažurnosti matičnih ureda prilikom dostavljanja odgovora.

 

Podsjećamo građane da zahtjeve za izdavanje pasoša mogu predati u Odjeljenju putnih isprava, kao i na svim lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata, a preuzeti u Odjeljenju putnih isprava u PS Novo Sarajevo. Takođe, obavještavamo građane koji su zahtjeve za izdavanje putnih isprava predali zaključno sa danom 12. 08. 2014. godine, (osim građana koji su obaviješteni da su im zahtjevi sporni zbog neažurnosti podataka), da putne isprave mogu preuzeti svakim radnim danom od 08,00 do 18,00 sati, saopćeno je iz MUP KS.