19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Avgust 2014 23:09

Zenica: Obilježen Dan mladih

Svjetski dan mladih -  12. avgust obilježen je danas i u Zenici, akcijama volontera Asocijacije srednjoškolaca i Udruženja Reaktiv. Ukazano je na značaj volontiranja, ulogu volontera u nevladinom sektoru i unapređenju kvaliteta života građana. Grupa srednjoškolaca i studenata na razne su načine pokušavali izmamiti osmijehe na licima prolaznika. 

 

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca i Omladinsko udruženje Reaktiv podijelili su aktivnosti na činjenje dobrih djela, provođenje ankete o volonterizmu i poznavanju značaja Dana mladih i večernje radionice o izbornom procesu i uzajamnom odnosu mladih i lokalnih zajednica. 

 

''Na volontere, kako se pokazalo i za vrijeme katastrofalnih poplava u BiH, naše društvo može računati. Iako bi moglo biti i bolje, dovoljno smo aktivni da se za neuspjehe društva ne mogu kriviti mladi'', istakao je predsjednik zeničkog Omladinskog udruženja Reaktiv  Aldin Alić.   Svjetski dan mladih obilježili su danas i volonteri sekcije mladih u Općinskoj organizaciji Crvenog krsta Zenica, tradicionalnom akcijom besplatnog mjerenja krvnog pritiska i podjelom privjesaka sa simbolom Crvenog krsta.


Poštovani, Mladima Zenice i Bosne i Hercegovine čestitamo 12.august -  Međunarodni DAN MLADIH. Ovaj dan je prije 15 godina Generalna skupština UN-a proglasila Danom mladih i zamišljen je kao prilika da se vladama i ostalim političkim i poslovnim akterima privuče pažnja na probleme mladih, da se slave postignuća mladih i planiraju načini uključivanja mladih u društvene procese. LOV regije Zenica na današnji dan skreće pažnju na potrebe, prava i interese mladih u našoj zemlji, posebno na problem ogromne stope NEZAPOSLENOSTI mladih. Također očekujemo punu implementaciju Zakona o mladima i Zakona o volonterizmu, jer značajno afirmišu i unapređuju poziciju mladih.
PRESS 
Ivana Grubešić, predsjedavajuća LOV
Jasmin Duvnjak, direktor LOV-a.