Printaj ovu stranu
utorak, 05 Avgust 2014 16:24

Foto: Nevrijeme u Zenici

Nešto iza 14 sati grad je pogodilo jako nevrijeme, uz nekoliko isčupanih stabala i slomljenih grana velike količine vode koje nije mogla primiti kanalizacija su napravile poplave u cijelom gradu. Pogledajte fotografije koje nam šalju naši prijatelji, vjerni posjetioci portala. Sarajevska, Odmut, Londža, Babina rijeka, Radakovo, Blatuša., Donja Gračanica, ali i Jastrebac, Bistričak, Nemila....... U nemogućnosti da se pojedinačno zahvalimo svim koji su poslali fotose ili informacije iz svog naselja, ovdje to činimo - hvala vam i budite uvijek uz Zenicablog, jedno mjesto za sve informacije iz Zenice. Tokom popodneva ćemo dopunjavati galeriju fotosa na našoj FB stranici. 

 

 

Zbog većeg odrona zemlje na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Zenica u mjestu Papratnica, saopćio je BIHAMK.


Jaka kiša uslovila je da se na području Bistričaka pokrene novo veliko klizište koje je prekinulo lokalnu komunikaciju Nemila-Šerići. Velika količina vode, zemlje i kamenja obrušila se na asfaltnu cestu i potpuno je zatrpala glavnu saobraćajnu cestu za sela Šerići, Kolići, Vukorići, Bistrica, Smajići, Žičara i Bistričak. Kantonalna direkcija civilne zaštite odmah je pokrenula teške građevinske mašine na ovaj lokalitet i krenula sa uklanjanjem klizišta, ali će prema prvim prognozama stručnih osoba saobraćaj na ovom dijelu biti u funkciji tek u četvrtak, jer se radi o velikom klizištu. 

 

Svoje fotose možete slati u inbox FB stranice ili na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

Klikni za FB galeriju

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.664913723599965.1073742383.122203817870961&type=1 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)