Printaj ovu stranu
nedjelja, 03 Avgust 2014 04:33

Merhamet Švedska pomaže

Predstavnici  MDD "Merhameta Švedska" su na prijedlog Službe za društvene djelatnosti a na osnovu uvida u postojeću socijalnu kartu, u Općini,  uručili novac korisnicima sa kojima su  potpisali i darovnice. 

 

Muslimansko dobrotvorno društvo  „Merhamet Švedska“ je obezbijedio 13.000 KM  pomoći  za porodice  koje su stradale u poplavama na  području  općine Zenica. U akciji podjele novčane pomoći, za 19 porodica su obezbjeđena sredstva u iznosu od 200 do 1000  KM, kako bi sanirali manje štete ili kupili potrebni materijal za sanaciju objekata. Odlučili su da to budu porodice s nemilskog kraja s obzirom da je to područje  pretrpjelo velike štetete od poplava i klizišta.

 

Iz   MDD „Merhamet Švedska“, poručuju da  je ovo samo jedna od akcija pomoći koju su realizovali u područjima pogođenim poplavama i klizištima, te da će  nastaviti da  pomažu  ugrožene porodice. Sredstva su  prikupljena u nekoliko redovnih akcija koje provodi "Merhamet Švedska" , poput akcija „Ljeto“ i „Iftari“, ali i drugih  koje organizuju širom Švedske.

 

ENI news

Posljednje od

Povezani članci (by tag)