16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Juli 2014 18:06

Bez izgovora - Evropa, sada

Centri civilnih inicijativa (CCI) i Forum građana Zenice postavit će u nedjelju u Zenici štand za prikupljanje potpisa za peticiju "Bez izgovora - Evropa sada".  U saopćenju za javnost navode da će štand biti postavljen u holu Gradske arene Zenica, prije, u toku i poslije prijateljske košarkaške utakmice BiH - Švedska, koja se igra u nedjelju u 17 sati u Gradskoj areni Zenica. 

 

Štand je dio kampanje "Bez izgovora - Evropa, sada!" u okviru koje se prikupljaju potpisi građana s zahtjevom za bezuvjetno ubrzanje BiH na putu ka Evropskoj uniji. 

 

Centri civilnih inicijativa tu kampanju zajednički provode na području cijele BiH zajedno s OKC Banja Luka, KULT Sarajevo, DON Prijedor, Forum građana Zenica, Vijeće mladih Široki Brijeg, DC Nove nade Foča, Klubom potrošača SBK i Paradigma Bijeljina. 

 

- Pozivamo sve pojedince i organizacije - domaće i međunarodne, zatim javne ličnosti, novinare, akademsku zajednicu i sve ostale aktere javnog života da se uključe kao prijatelji kampanje i svojim ugledom u društvu daju doprinos u ostvarivanju njenih ciljeva - navode organizatori.