Printaj ovu stranu
subota, 26 Juli 2014 17:58

SDP: Predstavljen Hadžiomerović

 U Zenici je danas održana proširena sjednica KO SDP BiH ZDK u Zenici, na kojoj su glavna tema bili predstojeći opći izbori, saopćila je ova stranka. 

 

Nakon informisanja o trenutačnoj političkoj situaciji u ZDK i FBiH, zvanično je predstavljen kandidat SDP BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović. 

 

"Nemojte pokleknuti pred raznim propagandama, koje ovih dana slušate, jer samo ujedinjeni možemo promijeniti neke stvari. Za ovu poziciju sam se kandidirao, jer je istinski želim, jer želim promijeniti stanje u našoj zemlji. Nikada nisam volio gubiti, a vjerujem da neću ni sada i da ću biti novi član Predsjedništva BiH, a SDP BiH će opet imati svog člana Predsjedništva, vjerujte mi", rekao je Hadžiomerović. 

 

Osim njega, na sjednici su se obratili premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Huseinagić, generalni sekretar Stranke Nermin Nikšić i predsjednik Zlatko Lagumdžija. 

 

"Danas ovdje imate priliku da vidite i čujete budućeg člana Predsjedništva BiH koji će biti iz SDP-a. To će biti drugi član Predsjedništva  koji dolazi iz SDP-a i ne samo to, to će biti prvi predsjednik BiH, i upravo to je politika SDP BiH sa kojom izlazimo pred građane za ove izbore", rekao je Lagumdžija. 

 

"Ovo je Zenica, ovo je radnički grad. Kada SDP u Zenici pobijedi, tada SDP u cijeloj BiH pobijedi. Moramo zajedno da nastavimo ovim putem kojim je SDP krenuo, jer se bojim da će poslije za BiH biti kasno za ujedinjenje države“, dodao je on

Posljednje od

Povezani članci (by tag)