29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 Juli 2014 23:10

Pomoć za Bistričak i Željezno Polje

Humanitarna organizacija Waqf Stichting Waqf iz Holandije, sa sjedištem u Sarajevu organizovala je humanitarnu akciju na području općina Zenica i Žepče. Riječ je o humanitarnoj akciji u vidu donacije električnih kućanskih aparata stanovnicima MZ „Bistričak“ (Zenica) i MZ „Željezno Polje“ (Žepče)

 

Delegacija Organizacije Waqf je u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Eid Charity“ iz Katara donirala 60 kućanskih aparata stanovnicima navedenih mjesnih zajednica. U donaciju su uvršteni najosnovniji kućanski aparati za jedno domaćinstvo, tako da je stanovnicima ove dvije mjesne zajednice dodijeljeno 20 veš mašina, 20 električnih štednjaka i 20 frižidera. Vrijednost ovog značajnog projekta koji je realizovan donacijom Humanitarne organizacije „Eid Charity“  iznosila je 30 hiljada konvertibilnih maraka.

 

Ova humanitarna akcije uspješno je realizovana u saradnji i koordinaciji sa Predsjednikom Savjeta MZ „BISTRIČAK“, gospodinom Alijom Halilovićem i njegovim zamjenikom, gospodinom Nedimom Hazićem, kao i Predsjednikom Savjeta MZ „ŽELJEZNO POLJE“, gospodinom Ahmić Amerom i imamima Fejzom ef. Efendićem i hfz. Ishak ef.Efendićem. Direktor Organizacije Waqf, gospodin Ismir Karaga, iskazao je veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i kazao je da je ova akcija proizvod dobre saradnje Organizacije Waqf sa Humanitarnom organizacijom Eid Charity iz Katara, te iskoristio priliku da se zahvali donatorima iz Katara. Ova humanitarna akcija u vidu donacije kućanskih aparata građanima poplavljenih područja je još jedna u nizu humanitarnih akcija nakon pomoći koja je uspješno realizovana u Maglaju, Zavidovićima, Doboju, Olovu, Žepču i Topčić polju, kazao je gospodin Ismir Karaga. 

 

U narednom periodu Humanitarna organizacija „Waqf“ u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Eid Charity“ iz Katara ima namjeru realizovati jedan broj razvojnih projekata koji bi doprinijeli pomoći i razvoju stanovništvu Bosne i Hercegovine.