20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Juli 2014 23:16

Aktivnosti 3P organizacije

U prethodnom periodu NVO 3P (nevladina organizacija „Pomoć – Pravda – Posredovanje“ iz Zenice) realizovala je niz aktivnosti, među kojima ćemo istaći važnije:

 

Pod motom  "Malo djelo - velika pobjeda", u koordinaciji HUMAN APEAL INT. i članova NVO 3P na području sliva Babine rijeke, Lokvina i Lašve podjeljeno je ukupno 120 prehrambenih paketa. Članovi NVO 3P obišli su, obradovali i pomogli svoje komšije kojima je potrebno, te dali podršku i stavili se na raspolaganje njihovim potrebama koje sami ne mogu uraditi.  

 

Članovi NVO 3P uz podršku donatora pripremili su večeru (iftar) za 50 postača u restoranu motela „Almy“. Prisutni su imali priliku da se druže, razmijene ideje i podsjete se na najdragocjenije vrijednosti prijateljstva i saradnje.

 

Nakon što je uspješno realizovan projekat „Uredimo dom po svom!“ u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Austrijskom razvojnom agencijom i Light for the World u okviru All Inclusive programa od 15.12.2013. do 15.04.2014. u okviru kojeg su obnovljena i opremljena 2 društvena doma u Babinu i Lokvinama i sprovedene različite radionice za djecu i odrasle, NVO 3P će da realizuje još jedan novi projekat od 1.9.2014. do 31.12.2014. godine, koji ima za cilj da pomogne u osnaživanju i jačanju lokalne zajednice kako bi postala što inkluzivnija. Više informacija o ideji i realizaciji projekta ćemo javnost  informisati u narednom periodu. 

 

Više informacija možete pronaći na:

1.https://www.facebook.com/NVO3P 

2.http://nvo3p.weebly.com/ 

 

Odjeljenje za medije i marketing NVO 3P