19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Juli 2014 09:15

Iftar za pripadnike EUFOR-a i OS BIH

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je sinoć (ponedjeljak-14.07), organizovala 14. iftar po redu pod nazivom Uskudar za Zenicu. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zahvaljujući sponzorstvu općine Uskudar(Istanbul), općina koja je pobratim općini  Zenica, organizuje iftare tokom mjeseca Ramazana, sa velikim brojem gostiju postača. Ukupno ćemo organizovati tokom Ramazana 30 iftara sa 3000 iftara.

 

Sinoć smo organizovali iftar za pripadnike Turske armije koja je u sastavu EUFORA (40 oficira i vojnika koji su stigli iz Sarajeva-baza Butmir), i pripadnike Oružanih snaga BiH (40 oficira i vojnika). Ukupno je bilo oko 100 gostiju  na našem iftaru. Tokom iftara smo se lijepo družili uz sevdalinke, turske pjesme, a takođe smo zajedno klanjali i akšam namaz.

 

Naša organizacija do kraja Mubarek Ramazana će realizovati nekoliko iftara širom općine Zenica, na poplavljenim područjima, Babinskom području, Kočevskom slivu, Nemili, Vranduku, Željeznom polju i Topčić polju.

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i njeni članovi neumorno rade i to za rezultat ima veliki broj aktivnosti koji imaju za cilj jačanje prijateljstva i bratstva između BiH i Republike Turske.

 

Press služba Mostova Prijateljstva

 

DSC 0040