28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 Juli 2014 19:25

Merhamet: iftar u Topčić Polju

Humanitarna organizacija "Merhamet" MDD organizirala je u četvrtak iftar u zeničkoj Mjesnoj zajednici Topčić-Polje. Brojni žitelji Topčić - Polja zajednički su, sa predsjednikom "Merhameta" Hajrudinom Šahićem, iftarili na otvorenom.  Predsjednik Mjesne zajednice Topčić - Polje Zaim Skopljak zahvalio je "Merhametu" i predsjedniku Hajrudinu Šahiću za organiziranje iftara, ali i za sve ostalo što "Merhamet" čini za mještane Topčić-Polja, nakon što ih je pogodila nezapamćena katastrofa. 

 

- Hvala "Merhametu" što je organizirao zajednički iftar i što nas je okupio i omogućio da barem na trenutak zaboravimo na muke koje su nas zadesile, a koje ćemo, ako Bog da, uspjeti prevazići što prije - kazao je Zaim Skopljak.  Predsjednik "Merhameta" Hajrudin Šahić poručio je žiteljima Topčić-Polja da je "Merhamet" od prvog trenutka bio uz njih i da će biti sve dok se ne vrate u svoje domove. 

 

- I večeras smo vam željeli pokazati da niste sami - kazao je Šahić.  Oko 200 postača iz Topčić - Polja koji su prisustvovali zajedničkom iftaru na otvorenom dobili su od "Merhameta" i po ramazanski paket sastavljen od desetak artikala (vrijednost jednog paketa oko 40 KM). 

 

- Dva dana ranije, "Merhamet" organizirao je zajednički iftar na otvorenom i za žitelje Mjesne zajednice Nemila, a narednih dana to će učiniti i u drugim područjima nastradalim u poplavama i klizištima želeći tamošnjem stanovništvu pokazati da nisu zaboravljeni ni u danima mubarek mjeseca ramazana - saopćio je HO "Merhamet".