29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 Juli 2014 02:33

Merhametovi iftari na otvorenom

Stanovnike Bosne i Hercegovine, ugrožene  nedavnim poplavama i klizištima, Humanitarna organizacija "Merhamet" MDD nije zaboravila ni u danima  ramazana te će za njih organizirati iftare na otvorenom i osigurati prigodne pakete.  


Glasnogovornik "Merhameta" Ruždija Adžović kazao je Agenciji FENA da je, "Merhamet" odlučio da i tokom ramazana obraduje građane koji su ostali bez domova. 

 

- Naime, "Merhamet" je donio odluku da, umjesto uobičajenih zajedničkih iftara njegovih uposlenika s donatorima, partnerima i prijateljima ove humanitarne organizacije, tokom ovog ramazana organizira zajedničke iftare na otvorenom u mjestima koja su stradala u poplavama i klizištima, gdje će uposlenici "Merhameta" zajedno iftariti sa žiteljima nastradalih područja - kazao je Adžović. Tako će "Merhamet"  8. jula organizirati zajednički iftar na otvorenom u Topčić-Polju, a  10. jula u Mjesnoj zajednici Nemila.  Zajednički iftari bit će organizirani i u mjestima Šerići, Kolići, Bistričak, Smajići, Kolići, Starkuće i u ostalim mjestima nastradalim u poplavama i klizištima. Svi postači će dobiti i po ramazanski paket, sastavljen od desetak artikala. Svaki paket vrijedi oko 40 KM, a za djecu su pripremljene igračke. "Merhamet" poziva institucije i privredne subjekte da se uključe i pomognu realizaciju te akcije organiziranja zajedničkih iftara za ugrožene građane da bi se obuhvatio što veći broj nastradalih područja i njihovih mještana.  Osim zajedničkih iftara, "Merhamet" će pripremiti i ramazanske pakete za žitelje spomenutih mjesta, čiji su brojni građani ostali bez svojih domova. "Merhametovi" aktivisti od početka su uključeni u prikupljanje i distribuiranje pomoći za stanovništvo BiH zahvaćeno poplavama u maju ove godine. Inače, sve "Merhametove" javne kuhinje u Bosni i Hercegovini i ovog ramazana, osim pojačanih obroka, dijelit će korisnicima i ramazanske pakete te organizirati zajedničke iftare. Tokom ovog ramazana "Merhamet" će pripremiti više od 200.000 iftara za socijalno ugroženo stanovništvo, a organizirat će i zajedničke iftare s donatorima, partnerima i prijateljima "Merhameta".