Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 07 Juli 2014 21:53

Zora: 40.000 KM za stradale

Udruženje za socijalni kulturni i kreativni razvoj Zora iz Zenice u saradnji sa Solidar Suisse (Švicarska) te Volkshilfe i Nachbar in Not (Austria) će u narednom periodu realizirati projekat podjele pomoći za 50 domaćinstava pogođenih poplavama iz mjesta Nemila, Topčić polje, Orahovica, Šerići, Kolići, Bistrica Željezno polje, vrijednosti oko 40.000 KM. Pomoć će se ogledati u materijalu i sredstvima za obnovu i olakšanje životnih uslova u domaćinstvima pogođenim poplavama. Krajnji korisnici pomoći kao i njihove potrebe će se utvrditi u narednom periodu direktno na terenu. Nakon odabira krajnjih korisnika i utvrđivanja njihovih potreba slijedi nabavka i direktna distribucija materijala i sredstava do krajnjih korisnika.

 

Danas je u Zenici upriličen sastanak između predstavnika Udruženja Zora Armina Šestića, komisije za mlade ZDK Senaida Begića i komandant Štaba CZ ZDK-ministra prostornog uređenja Edina Terzića na kojem je raspravljano o detaljima i dinamici realizacije projekta distribucije pomoći najugroženijim domaćinstvima iz navedenih sela. Ministar Terzić je izrazio interesovanje i pružio punu podršku ovom projektu te stavio na raspolaganje svoje resurse informacija o stanju na terenu kako bi pomoć što prije stigla u prave ruke. Senaid Begić predsjednik komisije za mlade ZDK je inicijator ovog sastanka al i inicijator projekta distribucije pomoći koji će realizirati Zora. 

 

Podsjećanja radi Udruženje Zora ima potpisan Memorandum o saradnji sa Komisijom za mlade ZDK to jeste Skupštinom ZDK o saradnji i iniciranju projekata od interesa za mlade i širu društvenu zajednicu. Ovo je do sada četvrti uspješan projekat koji Zora realizira u saradnji sa Komisijom za mlade ZDK.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)