Printaj ovu stranu
subota, 05 Juli 2014 03:30

FUP- istrage o poplavama

Postupajući po naredbi direktora Federalne uprave policije (FUP), Sektor kriminalističke policije FUP-a radio je na identificiranju pravnih i fizičkih osoba koje su, prije ili u toku prirodne nesreće, imale nadležnost i obavezu prevencije i ublažavanja štetnih posljedica elementarne nepogode poplave sa aspekta pravodobnog i adekvatnog postupanja, odnosno nepostupanja, koje su za posljedicu imale gubitke ljudskih života i uništenje materijalnih dobara, u kontekstu eventualnog postojanja krivične odgovornosti pojedinaca i institucija/pravnih osoba u Federaciji BiH (FBiH). 

 

FUP je danas, u vezi sa tim, Federalnom tužilaštvu dostavio Službeni izvještaj. U okviru ovog izvještaja sagledani su podaci o subjektima FBiH u postupanju u vezi sa navedenim pitanjima. FUP je u izvještaju iznio konkretne prijedloge za dalje provjere iskazanih pokazatelja i činjenica. 

        

FUP će u vezi sa navedenim u daljem radu postupiti u skladu sa zauzetim stajalištima Federalnog tužilaštva. Postupanje FUP-a u vezi sa ovim pitanjima u odnosu na Unsko-sanski, Srednjobosanski, Posavski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski i Kanton Sarajevo je u toku.  Po okončanju ovih aktivnosti, izvještaji o saznanjima biće proslijeđeni matičnim kantonalnim tužilaštvima

Posljednje od

Povezani članci (by tag)