28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Juni 2014 13:27

PD Željezara u Srbiji

Proteklog vikenda 20-22.06.2014 god. članovi PD"Željezara" Zenica uzeli su učešće na 17.Balkanskim susretima planinara u Ovčar Banji -Srbija.


Domačini sedamnaestih susreta bilo je PK"Željezničar" iz Beograda. Na susretima se okupilo 24 planinarska društva iz Srbije,BiH,Makedonije,Hrvatske,Crne gore i Bugarske sa preko dvje stotine učesnika.U dvodnevnom druženju domačini su organizovali planinarske pohode u tri pravca ka vrhu Kablara te obilazak rjeke Morave i Ovčar banje.Tom prilikom domačini su nas upoznali sa prirodni,kulturnim i histrorijskim znamenotistima ovog kraja kao i grada Čačka.Ovom prilikom takođe smo saznali mnogo o vrhovima Ovčara i Kablara.
U dvodnevnom druženju razmjenjena su iskustva,pokloni ,stekla nova prijateljstva kao i razmjena iskustava o planinarstvu.
Na sastanku delegata klubova dogovoreno je da se naredni susreti iduče godine održe u Makedoniji na Šari u organizaciji PK"Ljuboten" iz Tetova.Predstavnici PD"Željezara"vratili su se sinoć oko 22,časa sa puno utisaka i zahvalnosti domačinu na dočeku.