Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 23 Juni 2014 11:56

Mostovi Prijateljstva u Istanbulu

Sedmeročlana delegacija Mostova Prijateljstva BiH-Zenica bila je gost Grada Istanbula i Odjela za mlade Grada Istanbula. Prije dva mjeseca naši gosti su bili članovi odjela za mlade Grada Istanbula gdje smo potpisali memorandum o saradnji, koja se za veoma kratko vrijeme i konkretno realizuje.


Naši domaćini su bili veoma gostoprimljivi i tokom pet dana boravka u Istanbulu naša delegacija je obavila nekoliko veoma konkretnih sastanaka sa institucijama i pojednicima sa kojim ćemo u budućem periodu realizovati zajedničke projekte.
Tokom boravka u Istanbulu (16-20 juna),posjetili smo sjedište Grada Istanbula gdje smo imali sastanak sa generalnim sekretarom Grada Istanbula gosp.Ibrahimom Kapaklikaya koji nam je čestitao na našim aktivnostima koje promovišu prijateljstvo i bratstvo između naših država. Upoznali smo ga sa nedavnim elemenatarnim nepogodama koje su nanijele velike materijalne štete u općini Zenica. Grad Istanbul će u budućem periodu pomoći u obnovi infrastrukture na području općine Zenica, što je već prije dogovoreno na nivou općina i gradova iz Turske. Takođe smo posjetili i Odjel za sport i mlade Grada Istanbula gdje smo se susreli sa direktorom Ayhan Kep. Posjetili smo i sjedište dvije Istanbulske općine Umraniye i grada pobratima Zenice, općinu Uskudar. U razgovorima sa načelnikom općine Umraniya Hasan Camom i načelnikom općine Uskudar gosp.Hilmi Turkmen, upoznali smo ih sa našim aktivnostima i sa nedavnim prirodnim nepogodama u BiH. Razgovarali smo o projektima koji će promovisati prijateljstvo i bratstvo između BiH i Republike Turske.
Delegacija Mostova Prijateljstva zahvaljući svojim domaćinima na čelu sa predsjednicom Odjela za  mlade (međunarodna saradnja),gđa Serra Diptas, imala je nezaboravno putovanje, odlične sastanke, i konkretne zaključke koji bi u budućnosti trebali biti realizovani.. Uskoro naši domaćini će biti i naši gosti u Zenici gdje ćemo nastaviti njegovati naše prijateljstvo i partnerstvo... Mostovi Prijateljstva nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima. Već 26.06.2014 putujemo u Jajce gdje ćemo organizovati svoje programe na Ramazanskom koncertu čiji je organizator Preporod-Jajce.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)