18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Juni 2014 11:36

Noć rock'n'rolla Vranduk 2014

Sinoć, 22.juna 2014.godine, u Vranduku je održana, peta po redu, muzička manifestacija "NOĆ ROCK 'N' ROLLA" Vranduk 2014. Upravo na mjestu gdje se ustoličavala i branila srednjovjekovna bosanska država, sinoć su se okupili ljudi koje povezuje velika životna strast prema muzici, ljubav prema rock'n'rollu, ali i nostalgija za nekadašnjim vremenima.

Cilj ove muzičke manifestacije je druženje i podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.
Po veoma ugodnom vremenu, ali nažalost sa skromnim brojem posjetilaca, rokeri su "zagrijali" prisutne sa starim hitovima.
U trosatnom programu nastupili su: TAXI BAND-a iz Zenice, EXTRA 2000 iz Travnika, ZE- SELEKCIJA, NINA & LOWERDOSE također iz Zenice, KAMENJARI Vranduk, te NEMOGUĆE VRUĆE iz Zenice.
Kao specijalni gosti iz Sanskog mosta nastupila je rock grupa CARPE DIEM, koja je svojim nastupom oduševila prisutne ljubitelje rocka.

U prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave, manifestaciju je otvorio glavni Menadžer ovog projekta, gospodin Nisvet Abdulović, koji je u najavi ove manifestacije na press konferenciji, pored ostalog, rekao: „Osnovni cilj je očuvanje i baštinjenje tradicije, afirmacija i podstrek za rad mladih bendova, koji pokušavaju na razne načine pronaći mjesto za sebe na muzičkom nebu Bosne i Hercegovine. Upravo ovakvim projektima daje im se prilika da predstave svoje stvaralaštvo“.

Ovaj projekat je podržan od strane općine Zenica i Turističke zajednice ZE-DO kantona, a partner u realizaciji je zenička firma STAGE&LIGHT.
Organizator ovog muzičkog događaja je udruženje estradnih izvođača  ZE-DO kantona.

Projekat egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Općine i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca iz mnogih krajeva.
„Istina, ove godine je bilo nešto manje posjetilaca nego ranijih godina. Jedan od uzroka slabije posjete mogao bi biti i Svjetsko prvenstvo u Brazilu, koje je u toku, pa i sinošnji poraz naše reprezentacije u sinošnjoj utakmici protiv Nigerije (0:1) i ispadanje sa SP nakon prvog kruga“- kako nam reče jedan od suorganizatora iz Udruženja građana „Vranduk“, Ferhad Šehić.

Zahvaljujući grupi muzičara-entuzijasta u zrelim godinama, inače velikih poklonika rock and rolla, po peti put zaredom, na Kraljevskom gradu Vranduku odjekivali su zvuci urbane muzike, uz koje su stasale generacije mladih zeničkog kraja. Ovaj projekat, izgleda, ima svoju budućnost, ali i šanse da postane tradicija.
Vrandučka citadela sa poklonicima rock and rolla, dobra svirka i raspoloženje, obilježili su proteklu večer.
Ulaz na ovu muzičku manifestaciju bio je slobodan.

 

POGLEDAJ FOTOGALERIJU

E. Imamović za Zenicablog