18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Juni 2014 22:57

Katalaksija seminar u Zenici

Udruženje "Multi" je u suradnji sa Centrom za poslovnu afirmaciju i pod podrškom Friedrich Neumman fondacije, 19.06.2014. godine, u Zenici, organizovalo "Katalaksija" seminar.

Riječ je o prvom seminaru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, gdje studenti imaju priliku slušati o osnovama političke ekonomije, aktuelnim ekonomskim problemima današnjice, kao i monetarnim pitanjima u svijetu i državi.

Seminar su vodili Admir Čavalić, asistent sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i predsjednik udruženja "Multi" i Edo Omerčević, doktorant i direktor Centra za poslovnu afirmaciju. Prvi dio seminara se odnosio na šire ekonomske teme, drugi na monetarnu sferu, dok je zadnji dio seminara, uključujući i ručak, bio posvećen zajedničkoj diskusiji o problemima ekonomije Bosne i Hercegovine.

Na seminaru je učestvovalo oko trideset mladih osoba, uglavnom studenata, koji su na kraju seminara dobili prigodne certifikate za učešće, kao i knjigu "Why Liberty" koja se bavi idejama ekonomskog liberalizma. Udruženje "Multi" je u suradnji sa svojim partnerima ovaj mjesec organizovalo ukupno tri "Katalaksija" seminara i to u Tuzli, Sarajevu i Zenici, na kojima je učestvovalo oko 60 učesnika. Nakon ljetne pauze slijedi nova serija "Katalaksija" seminara za BiH.