29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juni 2014 19:58

VSTV: nove sudije i tužioci

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH) donijelo je na dvodnevnoj sjednici odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, saopćilo je danas Vijeće. 


Na nivou Republike Srpske (RS) na poziciju predsjednika Okružnog privrednog suda u Bijeljini imenovana je Božana Gužvić, na pozicije sudija Osnovnog suda u Banjaluci Romana Brkić, Snježana Savić i Nerzudin Rizvić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Doboju Ilić Željka, na poziciju dodatnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci Jelena Garača, na poziciju glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini Novak Kovačević, na poziciju glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju Slobodanka Gačinović, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini Milorad Debeljević, a na na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo imenovan je Stanko Nuić. 

 

Na nivou Federacije BiH imenovani su: na poziciju predsjednika Općinskog suda u Konjicu Almina Čilić, na pozicije sudija u Općinskom sudu u Sarajevu Damir Batotić, Tin Begtašević, Ivana Jovanović, Đenana Jovanović, Adi Isaković, na pozicije dodatnih sudija u Općinskom sudu u Sarajevu Vildana Fajić, Pavle Crnogorac, na poziciju dodatnog sudije u Općinski sud u Cazinu Jasmina Vukalić, na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjebosanskog kantona (SBK) Senad Dautović, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva SBK Dragan Popović, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Borislav Čuljak. 

       

Također, u FBiH imenovani su: na pozicije tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevskog kantona Igor Dubak, Mladen Vukojičić, Nermina Ekinović, Sanita Imamović, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Amina Murathodžić, Jezdimir Spasojević, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Tanja Đajić, Jelena Bošnjak, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Sanel Pajević i Branka Krtalić, na poziciju stručnog saradnika u Općinski sud u Livnu Ilhana Kurtović. 

 

Na nivou Brčko distrikta BiH na poziciju predsjednika Apelacionog suda Distrikta imenovan je Damjan Kaurinović. 

 

Pri donošenju Odluke o imenovanju, kako je saopćeno, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.  Novoimenovani zamjenik glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona na dužnost će stupiti 1.augusta 2014. godine, dok će ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupiti 1. jula 2014. godine.

Povezani članci (by tag)