20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Juni 2014 04:06

Upozorenje vlasnicima životinja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva upozorilo je vlasnike životinja da moraju provesti propisane mjere za sprječavanje širenja zaraznih bolesti kod životinja, s obzirom na elementarnu nepogodu koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu i mogućnost pojave epidemija.

 

Ističu da su obvezne mjere za cijelu Bosnu i Hercegovinu propisane godišnjom Naredbom o mjerama kontrole zaraznih i parazitarnih bolesti životinja i njihovoj provedbi u 2014., s posebnim naglaskom na mjere dijagnostičkog ispitivanja na brucelozu, tuberkulozu i enzotsku leukozu goveda i cijepljenje protiv klasične kuge svinja. 

 

Iz Ministarstva podsjećaju da su veterinarske organizacije obvezne prijaviti veterinarskoj inspekciji sve vlasnike životinja koji nisu proveli propisane mjere, te da su za ne provođenje propisanih mjera Zakonom o veterinarstvu predviđene novčane kazne za fizičke osobe u iznosu od 300 do 1.500 KM. 

 

U 2014. bit će povećana kontrola provedbe propisanih mjera, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.