Printaj ovu stranu
četvrtak, 12 Juni 2014 14:15

SRK Bosna u posjeti mališanima

Članovi Sportsko rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica su bili gosti nastavnika i učenika Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica. U Prvom dijelu članovi su upoznali pedagoge i djecu sa radom kluba, izdvojili primarne aktivnosti koje se odvijaju u klubu, te ukratko iznijeli svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve.

 

Drugi dio posjete se bazirao na rad SRK „Bosne“ kao i Službe za spašavanje na vodi i pod vodom Općine Zenica, prezentirana je i  oprema za ronjenje, te je stavljen akcenat na djelovanje službe tokom poplava koje su zadesile našu državu. 

 

Ukratko smo podijelili emocije koje smo doživljavali tokom spašavanja ugroženih i prikazali video o spašavanju i djelovanju našeg kluba tokom ovih nemilih dešavanja  prošlog mjeseca. Treći dio smo usmjerili na praktičnu demonstraciju opreme, omogučili svakom djetetu da se pobliže upozna sa rafting opremom, te izveli jednu simulaciju spašavanja ugroženog lica koji se može naći u vodi, ali ih i pozvali da nam budu gosti i da učestvuju na jednom od  raftinga niz rijeku Bosnu.

 

Za kraj smo ostavili jedan zajednički slideshow koji je sačinjen od mnoštva slika na kojima su zabilježeni najljepši trenuci provedeni u klubu SRK „Bosna“, te ispraćanje članova kluba i zahvala svih učenika ove škole na jednoj kako su oni okarakterisali „nesebičnoj“ prezentaciji.

 

Uprava kluba

SRK"Bosna" 

 

WP 20140611 006

Posljednje od

Povezani članci (by tag)