24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 08 Juni 2014 11:29

Merhametova donacija Zenici

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić uručio je načelniku Općine Zenica Husejinu Smajloviću dva agregata za struju, koji je “Merhametu” donirala bh. dijaspora iz švedskog grada Göteborg. Švedska dijaspora je, osim agregata, prikupila velike količine humanitarne pomoći za područja ugrožena poplavama i klizištima.


Donacija iz Švedske uručena je u “Merhametovom” centralnom skladištu (bivši “Mediapan”) u Kaoniku (Općina Busovača), koji je načelnik Smajlović posjetio sa svojim saradnicima. 

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić informirao je predstavnike Općine Zenica o dosadašnjim aktivnostima ove humanitarne organizacije na pomaganju građanima naše zemlje ugroženim poplavama i klizištima, naglašavjući da je “Merhamet” samo za ugrožena područja u Općini Zenica uputio do sada više od 45 tona pomoći u hrani, vodi, odjeći, sredstvima za higijenu, sredstvima za dezinfekciju i drugoj vrsti humanitarne pomoći. 


Načelnik Smajlović je zahvalio „Merhametu“ i bh. dijaspori iz Göteborg na donaciji i istakao da „Merhamet“ i Općina Zenica i ubuduće trebaju sarađivati na pomaganju stanovništva i područja koja su pretrpjela ogmone štete, na sanaciji i rekonstrukciji porušenih domova, kako bi zajedničkim aktivnostima pomogli da se život na ugroženim područjima vrati u normalne tokove.