28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Maj 2014 03:08

ASA Prevent- milion za stradale

ASA Prevent grupacija će kroz fond „Srcem za BiH“ donirati više od milion konvertibilnih marka nastradalim od poplave

 

 

ASA Prevent grupacija je osnovala otvoreni fond simboličnog naziva „Srcem za BiH“, koji će se imlementirati kroz Fondaciju Hastor i kroz koji će biti doniravo više od milion konvertibilnih marka. Iz ovog fonda će se direktno obnoviti 250 stambenih jedinica i pomoći minimalno 5.000 osoba. 

 

Cilj je pružiti sistemsku podršku ugroženima od poplava. Zaposlenici ASA Prevent grupacije zajedno sa stipendistima i volonterima Fondacije Hastor su već uveliko na terenu i do sada je podijeljeno nekoliko stotina paketa interventne pomoći, preko 1.000 pari čizama, 4.000 pari rukavica, nekoliko tona brašna i hiljade litara vode. 

 

Također, ASA Prevent grupacija je u najkritičnijim momentima poplava donirala čamace specijalnim jedinicama ZDK i Posavskog kantona.

 

 „Dosadašnji agažman je dosegao do Topčić Polja, Maglaja, Nemile, Orašja, Brčkog, Šamca, Srebrenice, Bratunca, Visokog, Kaknja i Travnika. Od ove sedmice ćemo proširiti podršku prema Željeznom polju, Konjević Polju, Doboju, te pojačati pomoć na već gore navedenim područjima“, saopšteno je iz Sektora za korporativne komunikacije ASA Prevent grupacije.

 

Pored toga, Fondacija Hastor sarađuje sa Fondacijom Mozaik, organizacijama ADRA Germany i Care International na sistemskom djelovanju BiH i sinergetskim efektima.

 

„U cilju jačanja sistematičnog, javnog i transparentnog djelovanja, Fondacija Hastor kroz koju se implementira pomenuti fond je pokrenula online platformu „Srcem za BiH", na kojoj će se redovno izvještavati o aktivnostima Fonda,  sa konkretnim slučajevima i njihovim ishodima“, nagalšava se u saopštenju ASA Preventa.

 

Više informacija o radu fonda „Srcem za BiH“ se može pronaći na  www.srcemzabih.com