29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Maj 2014 01:27

Važno za poreske obveznike

Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je porezne obveznike i građane da je, zbog vanredne situacije koju su izazvale poplave, u poreznim ispostavama Sanski Most, Maglaj, Olovo i Orašje prekinut rad s poreznim obveznicima i građanima. 

 

Navode da se, radi ostvarivanja svojih prava i obaveza, porezni obveznici i građani mogu obratiti najbližim poreznim ispostavama, jer porezni informacioni sistem omogućava pristup aplikacijama Porezne uprave FBiH s drugih lokacija. 

 

Porezni obveznici koji se vode u evidencijama Porezne ispostave Sanski Most mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Ključ, u ulici Branilaca BiH bb, a broj telefona je 037-661-099, ali samo za izdavanje poreznih uvjerenja, dok se za sve ostale poslove koji ne iziskuju hitnost mogu obratiti Kantonalnom poreznom uredu Bihać na broj telefona: 037- 223-112 i 037-220-898. 

 

Porezni obveznici koji su registrirani u Poreznoj ispostavi Maglaj mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Žepče u ulici Stjepana Tomaševića bb, a broj telefona je 032-880-196. 

 

Porezni obveznici registrirani u Poreznoj ispostavi Olovo mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Visoko u ulici Alije Izetbegovića bb, a broj telefona je 032-735-004. 

 

Porezna ispostava Orašje ne radi iako nije poplavljena, jer su zaposlenici ove ispostave zbog trenutne situacije spriječeni da dolaze na posao. 

 

Porezna uprava Federacije BiH poduzima aktivnosti na čišćenju i saniranju nastalih šteta u svim organizacionim jedinicama koje su pretrpjele oštećenja radi njihovog što bržeg osposobljavanja za rad. 

 

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH provode kontrole kod registriranih poreznih obveznika radi sprječavanja nezakonitog poslovanja, odnosno onemogućavanja da pojedinci zloupotrijebe katastrofalno stanje prouzrokovano poplavama radi osiguravanja lične koristi i bogaćenja, saopćeno je iz te institucije.