Printaj ovu stranu
nedjelja, 25 Maj 2014 04:43

Dogs Trust za ugrožene azile

DTBH je dostavio prvu pošiljku pomoći od 660 kg hrane za pse jednom od najugroženijih azila u Orašju gdje se 176 pasa suočavalo sa glađu nakon što je zbog poplava azil ostao bez hrane.

 

”Situacija je zaista postajala dramatična jer smo shvatili da nam zalihe hrane neće trajati duže od jednog dana. Jako smo zahvalni na donaciji Dogs Trust-a koja je doslovno došla u zadnji čas i koja je spasila živote naših pasa,” rekla je predstavnica azila u Orašju, Svjetlana Haračić.

 

DTBH je dirnut i zadivljen hrabrošću, snagom i velikim srcem koje imaju ljudi ove zemlje koji i u najtežim trenucima nisu zaboravili na svoje vjerne ljubimce, i pridružuje se naporima velikog broja građana i organizacija za pomoć područjima zahvaćenim strašnom prirodnom katastrofom koja je zadesila BiH i regiju,

 

”Ovo je dodatna motivacija za naš angažman u Bosni i Hercegovini gdje još od 2012. godine istinski dajemo veliki doprinos u uspostavi što boljeg i stabilnijeg društva, te zbog toga nastavljamo pružati veliku podršku u rješavanju problema pasa lutalica,” rekao je Anel Bećirović, Vođa projekta DTBH, i dodao da ”ovom prilikom ponovo apelujemo na vlasti da se uključe u sistematsko rješenje problema pasa na ulici.” 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)