25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 25 Maj 2014 02:05

Donacija Visočana za unesrećene

U selu Grajani u Mjesnoj zajednici Buci, nedaleko od Visokog, hadžija Elvedin Smajić sa svojom suprugom Nađom odlučio je pokrenuti akciju u kojoj su napravili više od 1000 pita te ih podijelili u prihvatnim centrima u Zenici.

 

U humanitarnoj akciji pravljenja pita učestvovao je veliki broj mještana sela Grajani, a prvog dana je napravljeno 400 velikih i 200 manjih pita. Supruga hadžije Smajića, Nađa Smajić je rekla da je to najmanje što su mogli uraditi za ljude koji su izgubili krov nad glavom. 

 

"Mi smo za dva dana napravili više od 1.000 pita koje su podijeljene u prihvatnim centrima u Zenici. Svi mještani su se uključili kako god su  mogli, nabavkom krompira, luka ili nečim drugim što je potrebno, a ideju je pokrenuo moj muž", kazala je naša sagovornica i dodala:

 

"Moj muž je jučer organizovao akciju čišćenja, a iz našeg sela otišlo je 20-tak momaka i kada su došli i vidjeli sve to rekli su da uopće nije kao na televizoru i slikama, odnosno da su prizori mnogo gori. Prezadovoljni smo što smo dali svoj doprinos i to je zaista ono najmanje što smo mogli uraditi", tvrdi Smajić. Pite koje je porodica Smajić sa komšijama napravila predate su u općinu koja ih je dostavila prihvatnim centrima, a ukoliko bude potrebe izrazili su zadovoljstvo da ponovo pomognu.