28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 24 Maj 2014 04:21

Akcija ŽENA ŽENI

AKCIJA „ŽENA ŽENI“ U TOKU DO KRAJA SEDMICE - Početkom sedmice u Sarajevu je u organizaciji portala ženskaposla.ba i CEI NAHLA počela akcija “Žena ženi”. Djevojke, žene, majke – one koje najbolje znaju šta im je potrebno i bez čega nikako ne mogu, bez obzira na okolnosti koje ih zadese, počele su sa prikupljanjem najbitnijh „ženskih stvarčica“ i pakovanjem paketa sa nazivima „Žena ženi“. Zenica se akciji priključila 21.5. i za dva dana akcije je prikupljeno pedesetak paketića od kojih je dio već razvezen lično zeničkim porodicama od strane organizatorica akcije.


„ Najsnažnija podrška je ona koju da “žena ženi”, a danas žene BiH trebaju jedna drugu više nego ikada.“ izjavile su organizatorice ove akcije u Zenici, djevojke iz Centra za pravnu pomoć ženama. Akcija se nastavlja do kraja sedmice, te one ovim putem pozivaju sve Zeničanke/Zeničane da se pridruže armiji djevojaka i žena u solidarnosti i upakuju svoje najdraže ženske stvarčice sa naznakom “Žena ženi” uz pisamce tople podrške i odnesu u Centar za pravnu pomoć ženama koji se nalazi na adresi Mejdandžik br. 9, kod kina Ekran.

 

Pored ovoga,  kao sto vam je već možda poznato, paketi pomoći se obilježavaju sa slovom H. Organizatorice akcije također apeliraju da se na svakom doniranom proizvodu iskrižaju bar kodovi, da bi se na taj način dodatno spriječila preprodaja humanitarne pomoći.

 

Kao sadržaj paketića organizatorice predlažu: higijenske uloške ili tampone; vlažne maramice; suhe maramice; sapun; gel za suho pranje ruke; brijač; krema (za lice, za ruke); kaladont; četkica za zube; češalj; šampon; donji veš; tablete za bolove (menstrualne); labelo; sprej protiv uboda komaraca; noktaricu i sve ostalo što biste vi voljele naći u svom ženskom paketu.

 

1979658 629413603795136 7614953251001985636 n