25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Maj 2014 22:16

Pomoć Crvenog krsta KS-a


Danas smo pratili posjetu gradu Zenica od strane predstavnika Crvenog Krsta/Križa KS. Prikupljena pomoć u vidu hrane, odjeće, za bebe, djecu i odrasle, higijenskih potrepština, gumenih čizama, deka, jastuka, svijeća, el. grijalica i svega što može poslužiti jednom kolektivnom centru je preuzeta iz sjedišta Crvenog Krsta/Križa općina Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo te prevezena u kolektivne centre u Zenici.

Na terenu se može vidjeti velika količina pomoći, organiziranost običnih ljudi, sugrađana Zenice i svih okolnih gradova, dobra koordinacija i organizacija unutar kolektivnih smještaja u skladu sa mogućnostima i kapacitetima.

Oružane snage BiH ulažu veliki napor da isporučuju pomoć odsjećenim područjima i uključili su sve kapacitete u pomoć. Trenutno se u kolektivnim centrima u Zenici nalaze ljudi koji su zbog klizišta u okolnim selima Željezno Polje, Topčić polje, Bistrica, Starina i Šerići ostali bez svojih domova. Bilo je zaista emotivno susresti se s njima i naći riječi podrške i utjehe.

Besplatan prevoz u ovu svrhu je obezbijedila kompanija 24 VIP Logistic Services sa sjedištem u Sarajevu koja je inače uvijek među prvima kada su slične aktivnosti u pitanju. 

Ovim putem pozivamo sve građane da se i dalje uključuju u akcije prikupljanja pomoći u svojim gradovima kako bi zalihe pomoći trajale što duže onima koji nemaju drugi izbor do čekati. Nadamo se da ove akcije prikupljanja neće trajati koliko i medijska pažnja za istim jer tereni i situacija zahtijevaju kontinuiranu distribuciju pomoći u dužem narednom periodu.

GALERIJU SA DANAŠNJE POSJETE MOŽETE POGLEDATI OVDJE!