29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 17 Maj 2014 23:48

NK Čelik nastavlja pomagati

Nogometni klub Čelik nastavlja da pomaže građanima koji su ugroženi poplavama. Delegacija našeg kluba, u čijem su sastavu bili član Uprave Emir Berbić i direktor Alija Porča danas su posjetili Maglaj i Zavidoviće. Uz pomoć poslovnog partnera Kluba kompanije Linde Gas, građana Donjeg Vakufa i Zenice, kao i ličnih priloga rukovodstva Kluba uručene su vrijedne donacije za građane koji su na svojoj koži osjetili ovu katastrofu.

 

Tom prilikom je Domu zdravlja uručeno nekoliko boca kisika, kao i zalihe najpotrebnijih lijekova. Mještanima je doniran repromaterijal u tri kombija u vidu prehrambenih artikala, vode, baterija, lijekova, pelena, svijeća i svega ostalog što može pomoći u ovim teškim danima.

 

Treba napomenuti da smo uspjeli da se probijemo i do naših bivših igrača Miralema Nalića i Amira Tumbića kojima su također uručeni paketi pomoći. NK Čelik nije zaboravio svoje igrače, sve vrijeme smo suosjećali s njima i pokušavali da uspostavimo kontakt. Danas smo uspjeli, uručili im pomoć i stavili se na raspolaganje.

 

Još jednom pozivamo sve ljude dobre volje, naše vjerne navijače, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu stanovnicima ugroženih područja. Mnogi unesrećeni, prije svega djeca, žene i starci već su u Zenici u prostorima garnizona i Tehničke škole, a pomoć možete ostaviti i u prostorijama crvenog križa i mjesnih zajednica.