Printaj ovu stranu
nedjelja, 27 April 2014 04:34

Akcija: da mi ONA bude zdrava

Velika edukativno-humanitarna akcija protiv raka dojke - Da mi ONA bude zdrava Fondacija Sanela Redžepagić,u želji da stalno podstiče svijest ( i akcije) o opasnostima koje po žene nosi opaka bolest rak dojke,te da se neprestano ističe važnost prevencije,a zdravsto kontinuirano poboljšava.Metode ranog otkrivanja i liječenja ove bolesti pokreće edukativno-humanitarnu akciju. Da mi ONA bude zdrava!

Akcija se provodi među učenicima srednjih škola i studentima fakluteta,a sastoji se u sastavljanu pismenog satava koji treba da sadrži:

- Ukratko šta znam o liku i djelu rano preminule mlade operne umjetnice Sanele Redžepagić, čije ime nosi Fondacija;

- Opisati zašto želim da mi ONA ( mama,sestra,nana,nena,baka,tetka i dr.) bude zdrava;

- Ako je u porodici bilo slučajeva oboljelih od raka dojke,opisati kako je to završilo,te kakva je traume ostavilo na rodbinu i prijatelje;

- šta bi kao mlada osoba poručla bliskoj ženskoj osobi, da radi u cilju prevencije raka dojke.

 

Skinuti sa web stanice Fondacije afisu „kampanja za širenje svijesti o pervenciji raka dojke“ i predaj je bliskoj ženskoj osobi.

 

Pismeni rad se sastavlja na dvije stranici (do 60 redaka) sa adresom i kontakt telefonom a šalje se poštom na adresu Fondacije „Sanela Redžepagić“, ul. Azize Šaćirbegović bb ili putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Najboljih 25 radova bit će nagrađeni od sponzora Fondacije.

 

Akcija traje od 15.05.2014. do 15.07.2014.godine,a sire informacije o ovoj akciji obavezno potraziti na web stranici Fondacije.www.fondacijasanelaredzepagic.org.ba i na Facebook-u.

 

Pozivom na donatorski telefon 090 290 014 podržavate časnu ulogu Fondacije Sanela Redžepagić u borbi protiv raka dojke.

 

Fondacija Sanela Redžepagić 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)