20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 April 2014 23:06

Akcija za Narodne kuhinje

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Munib Husejnagić posjetio je Regionalni odbor (RO) „Merhameta“ Zenica, gdje je razgovarao sa predsjednikom HO „Merhamet“ MDD Hajrudinom Šahićem, direktorom RO „Merhameta“ Zenica Zijadom Kliko, kao i sa korisnicima Narodne kuhinje u ovom gradu.


Premijer Husejnagić pružio je podršku „Merhametu“ i akciji za prikupljanje sredstava za rad “Merhametove” Narodne kuhinje, (PO JEDNA KM ZA SUHE OBROKE

KORISNICIMA U DANIMA VIKENDA) koja je pokrenuta zbog sve manjeg priliva budžetskih sredstava za ove svrhe.  Riječ je inicijativi koju je „Merhamet“ uputio Vladi ZDK, Općini Zenica, općinskim i kantonalnim institucijama, kao i svim fakultetima, da uposleni u tim institucijama od svojih plata mjesečno izdvajaju po 1 KM kao podršku „Merhametovim“ projektima za pomoć socijalno ugroženim građanima, prvenstveno za rad Javne kuhinje, kako bi se, zbog nedostatka novca iz budžeta, izbjeglo revidiranje spiskova korisnika Javne kuhinje i osigurali suhi obroci u danima vikenda.

 

Premijer ZDK Munib Husejnagić obećao je da će se lično založiti za obezbjeđivanje sredstva kako bi se realizirala ova „Merhametova“ akcije i da će i ubuduće podržavati rad RO „Merhameta“ Zenica.  Dodatne informacije o ovoj akciji mogu se dobiti na telefon 032/425-530.

 

„Merhametovu“ inicijativu podržali su i studenti Odsjeka sociologije na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, koji su zajedno sa prof. dr. Muharemom Adilovićem, u četvrtak 17. aprila, takođe posjetili RO „Merhameta“ Zenica. Nakon Zenice, Regionalni odbor « Merhameta » Zenica će, posredstvom svojih osnovnih odbora, istu akciju pokrenuti i u drugim općinama u Zeničko-dobojskom kantonu.