25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 April 2014 23:23

SDP smjenjuje Granića

Upravni odbor JU Kantonalna bolnica Zenica je na prošlosedmičnoj sjednici pokrenuo proceduru za razrješenje direktora ove ustanove dr. Abdulaha Granića. Procedura je pokrenuta povodom razmatranja izvještaja o radu Bolnice za prošlu i plana finansiranja za tekuću godinu, potvrdio nam je dr. Sead Rožajac, predsjednik Upravnog odbora.

 

“Proceduru smo pokrenuli jer direktor nije provodio određene programe Upravnog odbora, koji se odnose na mjere štednje i restrikcije potrošnje, naravno ako ne ugrožavaju kvalitet zdravstvene zaštite. Naime, imamo argumentovane dokaze da ovi programi nisu poštovani prilikom novih upošljavanja, posebno nemedicinskog kadra ekonomista i pravnika”, kazao je za Našu riječ dr. Rožajac, dodajući da će novu sjednicu Upravni odbor imati do kraja ove ili početkom naredne sedmice, tokom koje će razmotriti stav direktora o navedenim pitanjima, jer su mu dali rok za izjašnjenje o argumentima koji su mu predočeni.

 

Kako saznajemo, direktor Abdulah Granić trenutno koristi godišnji odmor, a do okončanja procedure na čelu Bolnice ga mijenja doc.dr. Harun Hodžić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, dok se neslužbeno već špekuliše da bi novi direktor Bolnice mogao biti prijedlog ovdašnjeg SDP-a, koji je i pokrenuo proceduru, dr. Fadil Šabanović, načelnik Službe za urološke bolesti.